Over de verkiezing

Modewinkels maken de mensen en daarmee de wereld een stukje mooier. Ze zorgen voor meer zelfvertrouwen bij mensen en bewegen mee met de seizoenen. Iedereen vindt het belangrijk dat lokale modewinkels in het straatbeeld blijven bestaan en dat er niet alleen maar ketens over blijven. Kortom; lokale modewinkels zijn onmisbaar en verdienen een podium.  Modewinkels maken daarom kans op felbegeerde titels en awards in hun eigen gemeente, provincie en zelfs landelijk. Ruim 2.000 winkels sloten het afgelopen jaar omdat ze geen opvolging konden vinden. Met een titel van de Modewinkel Awards worden jullie een magneet!

Meedoen is gratis
Deelname aan de verkiezing is gratis. Aanmelden kan nu hier

Online stemronde
Vanaf 25 maart tot en met 30 april 2024 kan iedereen via deze website stemmen op zijn of haar favoriete modewinkel. Je mag maximaal 1 keer een stem uitbrengen. Vote Company voert voor iedere tussenstand en eindstand controles uit om te monitoren of het stemmen eerlijk verloopt. Indien nodig worden er stemmen ongeldig gemaakt.

Als stemmer maakte je kans op mooie prijzen: 

 1. Een luxe hotelovernachting
 2. Apple Earpods
 3. Een wellnessdag voor 2 personen

Op de bedankpagina die je krijgt na het bevestigen van een stem staat een extra winactie waarmee je de volgende prijzen kunt winnen (je kunt je voorkeur aangeven):

 1. 2 vliegtickets naar Ibiza
 2. Een Bol.com bon tw.v. € 100,-
 3. Een wellnessdag voor 2 personen

De prijswinnaars onder de stemmers worden via de nieuwsbrief van de verkiezing bekend gemaakt.

 

Hoe worden de titels bepaald?

De winnaars per gemeente en per provincie worden bepaald door de online stemronde. 

Titels per gemeente

Modewinkels maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Een Modewinkel kan natuurlijk ook beide titels winnen.

Titels per provincie (met categorie-indeling)

Per provincie is er een onder verdeling in titels voor de volgende categorieën;

 • Vrouwenmode
 • Mannenmode
 • Kindermode
 • Kleding voor mannen/vrouwen/kinderen
 • Accesoires
 • Schoenenmode
 • Bruidsmode

In iedere categorie is er in de provincie een titel te winnen voor de modewinkel met de meeste stemmen en een titel voor de modewinkel met de beste waardering. 

 

Landelijke titels (met categorie-indeling)

Landelijke titels worden op dezelfde manier toegekend als per provincie. Dus op basis van de volgende categorieën;

 • Vrouwenmode
 • Mannenmode
 • Kleding voor mannen/vrouwen/kinderen
 • Accesoires
 • Schoenenmode
 • Bruidsmode

In iedere categorie is er ook landelijk een titel te winnen voor de modewinkel met de meeste stemmen en een titel voor de modewinkel met de beste waardering. 

Voor alle titels geldt:
Er zijn minimaal 30 bevestigde stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. Modewinkels met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger mogen de titel Gold Award voeren.

Feestelijke Award Uitreiking

Op zaterdagavond 15 juni 2024  kunnen de gemeente-, provincie- en landelijke winnaars zich laten huldigen tijdens de feestelijke Award Uitreiking. Dat wordt een mooi spektakel. Qua locatie doen we dat opnieuw in het midden van het land maar dan op een grotere locatie; Theater FIGI in Zeist. De DJ's van 538 zijn present, dus het dak gaat er af!

Organisatie & Partners
De Modewinkel Awards worden georganiseerd door de partners VrouwenMode, KinderMode, MannenMode, Trend Boutique, Tred, De Zaak, UnitedConsumers en de DJ's van Radio 538. De realisatie van de verkiezing is grotendeels in handen van Vote Company (zij leveren onder meer de stemtools bij de Scheidsrechter van het Jaar Verkiezing en de Shopping Awards).

Partners
United ConsumersVrouwenModeKinderModeMannenModeTrend BoutiqueTredDe Zaak538 DJ

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in stemmen online en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details