Meest gestelde vragen door genomineerden

Jullie zijn genomineerd en hebben vragen over de verkiezing. Bekijk hier alle informatie over de verkiezing of kijk op deze pagina waar jullie de antwoorden op de meest gestelde vragen kunnen vinden. Staat jullie vraag hier nog niet tussen, neem dan via de contactgegevens onderaan deze pagina contact met op met de organisatie.

1. Hoe kan ik meedoen aan de verkiezing of iemand nomineren?
Alle genomineerden kunnen gratis meedoen aan de verkiezing. Op deze pagina kunnen jullie zien wie er tot nu toe bij de genomineerden behoren. Staan jullie nog niet in dit overzicht, dan kunnen jullie je hier nomineren.

Let op; jullie kunnen deelnemen in 1 categorie; 

  • Vrouwenmode
  • Mannenmode
  • Kindermode
  • Mode voor mannen/vrouwen/kinderen
  • Accesoires
  • Schoenenmode
  • Bruidsmode

Vallen jullie in meerdere categorieën? Dan kunnen jullie aanmelden in de categorie Mode voor mannen/vrouwen/kinderen (ook als jullie bijvoorbeeld alleen Vrouwen- en Mannenmode verkopen).

Staan jullie niet in de juiste categorie vermeld? Meldt dat dan z.s.m. even via info @ modewinkelawards.nl 

2. Wie mogen er modewinkels nomineren?
Jullie mogen jullie eigen modewinkel nomineren. Je moet er wel zelf werkzaam zijn. Een modewinkel dient een statutair gevestigde onderneming binnen Nederland te zijn. De organisatie beoordeelt of een modewinkel wordt toegelaten tot de verkiezing. 

3. Kunnen er meerdere genomineerden per gemeente zijn?
Ja zeker, dat bevordert een goede lokale competitie. Kijk wel eerst even goed of jullie er niet al tussen staan.

4. Wat kan ik als genomineerde winnen?
De te winnen titel kan veel publiciteit opleveren! De ervaring is dat het winnen en uitdragen van een titel kan leiden tot meer publiciteit, klanten, trotse medewerkers, aantrekkingskracht op nieuwe medewerkers en meer omzet. 

5. Hoe worden de winnaars bepaald?
Lees hier hoe de gemeente-, provinciale en landelijke winnaars worden verkozen.

6. Maken niet alleen de grote modewinkels kans op de gemeentetitel?
Nee, in iedere gemeente (en in de provincie en landelijk zelfs per categorie) zijn er 2 titels te winnen:

     1. De genomineerde met de meeste stemmen
     2. De genomineerde met het hoogste gemiddelde cijfer (van de mensen die stemmen)

De ervaring leert dat met name kleinere genomineerden gemiddeld gezien hogere rapportcijfers halen. Op die manier maakt een kleine modewinkel net zoveel kans als een grote modewinkel.
 
7. Wat kunnen wij doen om veel stemmen te krijgen?
Wat vaak het allerbeste werkt is jullie klanten een e-mail te sturen met als enige onderwerp het verzoek een stem uit te brengen. Een oproep via WhatsApp werkt ook vaak goed. Daarnaast is het de moeite waard om jouw nominatie via social media zoals Facebook, Instagram en Twitter uit te dragen. Gebruik hiervoor het gratis promotiemateriaal. Vergeet vooral niet de lokale en regionale pers te informeren over jouw nominatie.

8. Onze naam staat verkeerd op de website of we willen deelnemen in een andere categorie, kan dat gewijzigd worden?
Ja, stuur een e-mail naar info @modewinkelawards.nl

9. Wat moet ik doen als ik toch niet genomineerd wil zijn?
Er zijn grote voordelen aan verbonden. Voor de deelnemende modewinkels biedt de verkiezing volop kansen op het verkrijgen van waardering van, erkenning, positieve publiciteit en toenemende omzet bij het winnen van de titel. Deelname voor genomineerden is gratis. Wil je niet meer genomineerd zijn, stuur dan een email naar info @modewinkelawards.nl

10. Wie is de initiatiefnemer van de verkiezing? 
De verkiezing wordt georganiseerd door Vote Company (zij leveren onder meer de stemtools bij de Scheidsrechter van het Jaar Verkiezing en de Shopping Awards), in samenwerking met de partners die je hieronder aan de website ziet staan. 

11. Kan ik ook mee doen aan de verkiezing als we geen zakelijke relatie hebben met de partners van de verkiezing?
Ja, natuurlijk. De partners van de verkiezing maken de verkiezing mede mogelijk, maar hebben geen enkele invloed op de einduitslag. Ook als je geen zakelijke relatie hebt met de partners van de verkiezing kan je dus gewoon mee doen.
 
12. Zijn er algemene voorwaarden van toepassing?
Ja, lees hier de voorwaarden. Alle stemmers en genomineerden verklaren zich hiermee akkoord.

13. Tot wanneer kan er gestemd worden?
Er kan van 25 maart tot en met 30 april 2024 gestemd worden.

14. Kan ik de gegevens van de stemmers inzien? 
Nee, in het stemproces bewaken we de anonimiteit van de stemmer.

15. Waarom kost een ticket voor het Award Festival geld?

Als je een titel hebt gewonnen mag je die uiteraard gratis en voor niets voeren. De ervaring is dat een groot deel van de genomineerden die een titel winnen ook graag een fysieke award willen ontvangen in een feestelijke omgeving. Echter deelname aan de verkiezing is voor alle genomineerden gratis. Om een Award Festival te kunnen organiseren zijn middelen nodig. Er moet een toffe locatie worden gehuurd, entertainment geboekt, professionals ingehuurd, er moet een crew zijn (ook in de maanden voorafgaand zodat jullie Award er ook daadwerkelijk is etc.), een fotograaf, awards worden op maat gemaakt (en ga zo maar door). Vandaar dat we daar tickets voor verkopen. Het is niet verplicht om te komen maar het wordt wel gaaf. Een mooie manier om een titel met jullie team te komen vieren!

Wel hebben we er alles aan gedaan om de tickets zo betaalbaar mogelijk aan te bieden. Ondanks de inflatie! Tenminste, als je boekt tijdens de vroegboekperiode. Maar dat moet lukken. Uiteraard staan we open voor sponsors die er aan willen bijdragen om de tickets in de toekomst nog betaalbaarder te maken.

En oh ja; jullie ontvangen de Award nu niet alleen fysiek als je naar de Award Uitreiking komt, je krijgt 'm ook nog digitaal toegestuurd (na het Award Festival)!

16. Kan ik een ticket voor het Award Festival annuleren

Nee, dat kan niet.  Wel mag het ticket aan iemand anders worden overgedragen zolang men de evenementenlocatie niet betreden heeft. Echter als je een ticket aan een andere genomineerde geeft is daar niet automatisch ook een Award voor aanwezig. Eventueel niet afgehaalde fysieke Awards worden niet opgestuurd (wel digitaal).

Heb je vragen? Neem contact op met de moderator van de verkiezing, via info @ modewinkelawards.nl 

Partners
United ConsumersVrouwenModeKinderModeMannenModeTrend BoutiqueTredDe Zaak538 DJCityGin

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in stemmen online en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details