Vakjury award

De Modewinkel Impact Award is een Vakjuryprijs en wordt toegekend aan een modewinkel die ook een maatschappelijke rol vervult. Bijvoorbeeld op het gebied van mensen en/of duurzaamheid. De winnaars ontvangen naast de titel ook een Sustainable Fashion Giftcard. Er kan inmiddels niet meer worden aangemeld voor deze Award. De Awards worden uitgereikt tijdens de Award Uitreiking op 15 juni.

 

Top 3

De Vakjury is tot de volgende Top 3 gekomen; Let op, dit is in willekeurige volgorde. De exacte ranking wordt bekend gemaakt tijdens de Award Uitreiking op 15 juni in Theater Figi. 

  • Sophie Stone
  • BrandMission
  • Luttel en Zuks

 

 

 

Dit zijn de vakjuryleden

 

Rigo Stegeman

Rigo is een bevlogen Projectmanager die zich bezig houdt met duurzame ontwikkeling, lokale transities, sociale innovatie, concept ontwikkeling Daarnaast geeft hij advies en is hij trainer. Hij werkt onder meer voor SDG Nederland. 

Linkedin

 

Nanette Hogervorst

Nanette is oprichter van de SF/Collective. Een Sustainable Fashion Collectief dat fashion frontrunners meer zichtbaarheid biedt via een PR, Gift Card en Community programma. 
Mijn ouders hebben jaren in de Filipijnen gewoond toen (dictator) Marcos aan de macht was. Ze woonde in een kleine stad waar veel niet mensen niet altijd toegang hadden tot water en elektriciteit. Eenmaal terug in Nederland hebben mijn ouders ons, ik heb ook een broertje en zusje, geleerd dat wonen in een rechtvaardig en democratisch land dan ook niet vanzelfsprekend is. Daarnaast benadrukte ze altijd het belang om zuinig te zijn met  grondstoffen, zoals water. Ik ben dus al mijn hele leven met duurzaamheid bezig en ben dit ook in mijn professionele leven gaan doen. Naast dat ik vooral bezig ben met het verder opbouwen van SF/Collective, word ik met enige regelmaat gevraagd om gastlessen te geven op zowel het mbo en hbo over duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Ook geef ik zo nu en dan workshops over hoe je duurzaamheid kunt toepassen binnen je eigen werkveld. 

Linkedin

 

Roosmarie Ruigrok

Roosmarie werkt al meer dan dertig jaar in de mode-industrie. Opgeleid als supplychain manager runde ze ooit een succesvol eigen bedrijf dat bedrijfskleding produceerde voor grote namen. Inmiddels is ze al jaren gespecialiseerd in duurzaamheid: zo heeft zij het eerst platform voor duurzame mode ontwerpers Clean & Unique opgezet, werkte ze voor Fair Wear

Foundation en Max Havelaar als katoenmanager. In die hoedanigheid zorgde ze bijvoorbeeld voor een verduurzaming van de textiel inrichting van International hotelkamers. Ze bracht Fashion Revolution naar Nederland. Onlangs heeft ze onder de vlag van Amsterdam het Reflow project en de Green Deal Denim afgerond.

‘Wat me altijd drijft, is mensen enthousiasmeren voor duurzame mode, textiel, zodat ze ook aanhaken. Ik zie mijn opdrachten niet als kortstondige projecten - een idee moet echt geïmplementeerd worden.’ www.cleanandunique.com

Linkedin

Partners
United ConsumersVrouwenModeKinderModeMannenModeTrend BoutiqueTredDe Zaak538 DJ

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in stemmen online en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details